ΕΙΣΟΔΟΣ

NEWS

15/09/2016

Functional Training

Λειτουργική Προπόνηση (functional training), με απλά λόγια
 
Το functional training, ή αλλιώς λειτουργική προπόνηση, είναι μία φράση που χρησιμοποιείται ευρέως στους χώρους άθλησης (είτε αυτά είναι γυμναστήρια είτε όχι) τα τελευταία χρόνια.
Δεν είναι όμως κάτι καινούργιο! Πολύ πριν το functional trainning γίνει μόδα, κάποιοι έγραφαν γι’ αυτό, πως στην πραγματικότητα είναι η ανάγκη που έχει το σώμα μας να γυρίσει πίσω στο χρόνο, τότε που κάθε κίνηση θεωρούνταν αυτονόητη, είτε αυτή ήταν η καθημερινή μετακίνησή  μας είτε το σκαρφάλωμα ενός τοίχου με ένα άλμα  στην άλλη  πλευρά. Δυστυχώς  ο σύγχρονος τρόπος  ζωής έχει κάνει  το σώμα  μας πιο αδύναμο, λιγότερο επιδέξιο, έχει ελαττώσει  της αντοχές  μας και έχει κάνει τη ζωή μας δύσκολη και κουραστική.
Είναι όμως  το functional training το ιδανικό είδος άσκησης  για τον καθένα; Η απάντηση είναι πως κάθε ασκούμενος πρέπει να γυμνάζεται με τέτοιο τρόπο ώστε να πετυχαίνει τους στόχους  του!!! Δεν υπάρχει το απόλυτο πρόγραμμα ή ο απόλυτος τρόπος άσκησης που κάνει θαύματα. Κάθε ασκούμενος  πρέπει  να βρει τι πραγματικά θέλει  να πετύχει για το σώμα του (και όχι μόνο) και μέσα από την σωστή καθοδήγηση εξειδικευμένων γυμναστών να φτάσει στο στόχο του.
Εδώ λοιπόν εμείς σας λέμε : TRAIN THE WAY YOU MOVE!! Προπονήσου όπως κινείται το σώμα σου.!
Προπονήσου και κάνε το σώμα σου να κινείται έτσι όπως πραγματικά θέλεις, γιατί ο στόχος μας είναι να γίνει η καθημερινότητά σου πιο εύκολη .
Εστιάζοντας πρώτα στης αδυναμίες που πρέπει να βελτιώσουμε, όποιες και αν είναι αυτές (δύναμη, ισορροπία, συντονισμός, ευλυγισία, αντοχή), χρησιμοποιούμε εργαλεία κατάλληλα για αυτό το σκοπό και ακολουθούμε ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι ασφαλές, αποτελεσματικό, διασκεδαστικό και με  ποικιλία ασκήσεων -κινήσεων.
Το σύστημα fts της PurMotion™ λοιπόν, μας δίνει την δυνατότητα χρησιμοποιώντας τους ιμάντες AiFit® Trainer Pro, το Renegate, τα Core Bars, αλλά και bands, ropes, kettlebells, medicine balls, bosu, sandbags, και πολλά ακόμα εργαλεία, να χτίσουμε σιγά σιγά ένα πρόγραμμα μέσα από το οποίο θα εξελίξουμε το σώμα μας σε κάτι πραγματικά  καινούργιο.
Γι’ αυτό και το functional training απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου και φυσικής κατάστασης, αλλά και είναι το είδος άσκησης που πρέπει εμείς σαν γυμναστές, να βρούμε πώς ταιριάζει στο σώμα του κάθε ασκούμενου.
 
 
Δεληδίνας Νίκος
Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Fitness Instructor στο REALFIT
 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • 7o χιλ. Θεσσαλονίκης Μουδανιών
    (Πρώην NISSAN Τερζή)
    Τομπάζη 21
  • 2310 700780
  • [email protected]

AppStore Googleplay

SOCIAL

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει για εσάς την καλύτερη εμπειρία. Μάθετε περισσότερα ή δείτε τις Ρυθμίσεις.
Κατάλαβα!